Acupunctuur

Scroll naar beneden voor meer info.

Wie ben ik?

Na een 3-jarige acupunctuuropleiding met een stage in China ben ik in 2006 afgestudeerd aan het OTCG en sindsdien werkzaam als acupuncturiste. Nadien heb ik nog verschillende bijscholingen gevolgd om mijn inzichten te verdiepen.

Wat is acupunctuur en hoe werkt het?

Acupunctuur is een oude geneeswijze die al duizenden jaren succesvol in het Oosten wordt toegepast. Deze geneeswijze beschouwt de mens als één geheel. Op deze manier worden verbanden gelegd tussen verschillende klachten.

Onze levensenergie of qi circuleert doorheen een ingewikkeld meridianenstelsel dat verbonden is met alle organen en lichaamsfuncties. Meridianen zijn energiekanalen die onderling met elkaar verbonden zijn. Emotionele of fysieke problemen kunnen een onderbreking in het stromen van de energie veroorzaken, waardoor deze stagneert, blokkeert of in de verkeerde richting vloeit.

Door het inbrengen van de naalden in bepaalde punten herstelt de acupuncturist de energiedoorstroming in het meridiaanstelsel. Als de naald op de juiste plaats en diepte ingestoken is, ervaart de patiënt het zogenaamde ‘qi-gevoel’.


"Iedereen kan behandeld worden met acupunctuur. De behandeling zal steeds op maat van de patiënt zijn."

Verloop van een consultatie

Intake

Er wordt geluisterd naar de noden van de patiënt en er worden in grote lijnen doelstellingen gesteld voor de behandeling.

Observatie

Er wordt gekeken naar de tong en de pols wordt aan beide zijden van de patiënt gevoeld. Zo krijgen we een duidelijker beeld van het probleem op energetisch vlak. Zo weet ik welke punten ik moet prikken.

Prikken

Er wordt gebruik gemaakt van fijne steriele naaldjes die -afhankelijk van de klacht- korter (15') of langer (25' - 30') blijven zitten. Ter ondersteuning kunnen verschillende technieken zoals cupping, moxa, kruiden of voedingsadvies gebruikt worden.

Acupunctuur is zinvol bij heel wat klachten. Onderstaande lijst geeft een overzicht van de meest behandelde klachten.


• Fertiliteitsproblemen, ondersteuning bij IVF en KI

• Menstruatieproblemen

• Klachten tijdens de zwangerschap: misselijkheid, stuitligging, voorbereiding op de bevalling

• Gewricht – en spierpijnen: “frozen shoulder”, tennis- of golfelleboog, herniapijnen, ..

• Burn-out, depressie, stress, angsten

• Migraine

• Klachten in verband met de menopauze

• Vermoeidheid

• Slaapproblemen


De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent een aantal indicaties voor acupunctuur. Deze uitgebreide lijst kan u raadplegen op de website van de B.A.F. (Belgian Acupunctors Federation)

Heist-op-den-Berg

40 per sessie
Deurne

45 per sessie

De meeste ziekenfondsen voorzien een terugbetaling van 5 x 10 euro/jaar. Ook hospitalisatieverzekeringen komen regelmatig tussen in de kosten. Hiervoor kan u best even contact opnemen met uw verzekeraar.
Gelieve minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien u de afspraak niet kunt nakomen zodat wachtenden nog verwittigd kunnen worden.

De consultaties gaan door op volgende locaties: op maandag in homeopathisch centrum in Deurne (homeoca.be), op donderdagen in het praktijkhuis Senses in Lier en op andere dagen in mijn thuispraktijk in Heist-op-den-Berg.

Contact

© Copyright 2018 - 2023 | Acupunctuur Inge

Made with ‌

HTML Code Generator