Yoga

Scroll naar beneden (of gebruik een van de knoppen) voor meer info.

Wat is Yin Yoga en hoe werkt het?

In het dagelijkse leven zijn er veel dynamische en intensieve activiteiten die naar buiten gericht zijn. Met Yin Yoga willen we juist ontspannen en stil staan. Bij deze vorm van yoga kom je rustig in een houding en wordt deze 3 tot 5 minuten aangehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerokken en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

Door het stretchen van de spieren komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam maar ook in je hoofd en je hart. Ook de doorstroming van levensenergie in het lichaam wordt gestimuleerd. Het heeft een postief effect op de organen, je immuunsysteem en je emotionele gesteldheid.
 Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga. Tijdens het aanhouden van de poses ga je mat je aandacht naar binnen, zodat je kunt erkennen en herkennen wat er diep van binnen in je leeft.

Tijdens de initiatieles laat ik je kennis maken met een aantal asana’s en met het verloop van een Yin Yoga les. Alleen door te doen, kom je te weten of Yin Yoga iets voor jou is of niet.


Door Corona worden er tijdelijk geen Yogalessen meer gepland.

Lu Jong-Yoga

Lu Jong is afkomstig uit Tibet, een land dat door zijn ligging en langdurige isolatie zeer waardevolle tradities in verband met levensvisie en levenswijze heeft opgebouwd en behouden.

Lu Jong of ook wel Tibetaanse helende yoga genoemd is dus een authentiek systeem van bewegingen en ademhaling ter bevordering van gezondheid en geluk. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen kunnen aangeleerd en uitgevoerd worden. De effecten kunnen voelbaar zijn op velerlei vlakken zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven.

Lu Jong is dynamisch. Men zit nooit lang in een bepaalde houding. De ademhaling is ritmisch verbonden met de bewegingen. Door de beweging te combineren met de juiste ademhaling wordt er druk gelegd op specifieke punten waardoor blokkades kunnen loskomen. We leren onszelf kennen en balanceren.

Lu Jong bestaat uit 21 oefeningen die opgedeeld zijn in 4 reeksen van 5 à 6 bewegingen. Het is van belang de oefeningen in een reeks van 8 lessen aan te leren (Lu Jong voor beginners).
Nadien kan men losse lessen volgen tijdens de lessen ‘Lu Jong in flow’.

Contact

© Copyright 2018 - 2023 | Acupunctuur Inge

Made with ‌

Offline Website Builder